"Поклон пред тези хора. Балтов не е „Пирогов”, каза още той

„Никой не атакува лекарите, сестрите и целия персонал на „Пирогов”. Поклон пред тези хора. Балтов не е „Пирогов”. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров в студиото на „Здравей, България”.

Зам.-здравният министър за казуса „Балтов": Не може болница като „Пирогов" да се управлява еднолично

Той коментира и информацията, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е един от пациентите на „Пирогов", за които проверка на Здравната каса установи, че са получили фалшиви епикризи.

„Д-р Кацаров е бил реален пациент в „Пирогов”, когато е бил болен от COVID-19. Вчера той много ясно каза, че това, което пише в епикризата за януарската хоспитализация, не е вярно. Няма цироза, не е имал чернодробни усложнения, не е лежал в болницата”, коментира Петров.

НАПРЕЖЕНИЕ В "ПИРОГОВ": Протест в защита на болницата и уволнения директор (ОБЗОР)

„Смятам, че след това, което излезе за д-р Кацаров е по-добре тези, които в момента пригласят на проф. Балтов малко за замълчат, защото по този начин те самите увличат в този процес цялата болница”, каза още той. И допълни: „Проблемът е с няколко хора, които са направили нарушения и с проф. Балтов. Проблемът не е с огромна част от работещите в „Пирогов”.

„Ако трябва ще отидем и ще говорим с протестиращите, но по-добре да говорим с всички хора от болницата. Не всички са на протеста”, посочи заместник-министърът на здравеопазването.

Целия разговор гледайте във видеото.