Взаимните обвинения не спират

Скандалът между здравният министър Стойчо Кацаров и спешната болница „Пирогов” се разпалва с нова сила. Взаимните обвинения не спират.

В студиото на NOVA д-р Стойчо Кацаров обяви, че неговият подпис е бил фалшифициран на документи за приемането му в болничното заведение. „Аз не съм бил и 1 минута в болницата. Всички тези записи са фалшиви. Пише, че съм бил преглеждан, че ме е болял коремът или не ме е болял коремът, че съм имал температура или съм нямал темпетура. Всичко това е измислица”, каза той.

Кацаров: Не съм лежал в „Пирогов”, подписът ми в документите е фалшифициран

Стойчо Кацаров разбрал за това месец по-късно, когато поискал документите си от болницата. „Директорът на болницата носи отговорност пред мен и той я понесе. Уволних го затова, че в 402 случая са съставени такива фалшиви документи”, посочи още той.

Бившия здравен министър Костадин Ангелов защити „Пирогов”. Според него Кацаров сменял мнението си няколко пъти само в рамките на 3 дни. „В крайна сметка той лъже. Излъга всички български граждани. Аз продължавам да питам подписвал ли е документи за доброволно постъпване в лечебното заведение, където да бъде лекуван?”, коментира той.

Проф. Ангелов: Г-н Кацаров, вие се провалихте

Пред камерите застана и д-р Христина Каменова. Тя заяви, че лично е приела Стойчо Кацаров и съпругата му за преглед и евентуална хоспитализация. „Той подписа всичките необходими задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение. Нека докаже по какъв начин друг е подписал тези документи. Подписа всичко пред собствените ми очи”, каза тя.

По думите й лекарска преценка е установила, че състоянието му позволява да е на домашно лечение.

Лекар от „Пирогов”: Кацаров подписа пред очите ми декларация за хоспитализация

Има ли злоупотреба и ще има ли наказани - здравният министър заяви, че това трябва да реши съдът.

Балтов: Ще съдя здравното министерство

В студиото на „Неделята на NOVA” проф. Асен Балтов заяви, че ще съди здравното министерство. „В лично качество трябва да изчистя името си и мисля, че трябва да се заведе дело. Убеден съм, че трябва да го направя. Ще го водя срещу цялото Министерство на здравеопазването и тяхното политическо ръководство, защото в този скандал не е замесен само Стойчо Кацаров, но и неговите зам.-министри. Те си позволиха да се появят пред медиите на 5-6 ден от проверката и казаха, че имало 900 случая на неправомерно взети пари в „Пирогов”. А след това казаха, че това били предварителни данни. Аз защо ги нямам?”, каза той.