Те са в списъка със застрашени видове

Столичният зоопарк има четирима нови обитатели - двугърби камили. Те са в списъка със застрашени видове и са в Световната червена книга. Една от тях беше кръстена на репортера ни Дилян Калчев.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Това е много ценен вид. В момента са в едно заграждение, за да са по-далеч от посетителите. Надявам се животните вече да се чувстват добре”, каза арх. Добромир Бориславов, директор на зоопарка в София.

Трите женски камили и един мъжки са млади животни на възраст около 2 години и нямат кръвно родство помежду си. До момента зоопаркът имаше само 1 двугърба камила, любимецът на посетителите - Пешо.

 

 

„Той е на сравнително средна към по- голяма възраст, докато това са едни млади животни и сега много хора ще се чудят, защо те не са заедно с Пешо. Те имат нужда малко да пораснат и след това ще направим група и ще ги разделим по някакъв начин, така че с течение на времето ще се погрижим и за това”, обясни Бориславов.

Лятно зооучилище в Зоологическата градина в София (ВИДЕО)

Младите камили ще могат да бъдат видени на мястото на алпаките в столичния зоопарк, това е зоната между дивите прасета и бизоните. А една от камилите вече получи и своето име.

„Дилян Калчев много често идва и отразява пристигането на нови животни, отразява наши събития. Искаме да му направим един подарък- кръщаваме мъжката камила на негово име – Дидо”, обяви Ирина Сахатчиева - връзки с обществеността към Софийския зоопарк.

Повече гледайте във видеото.