Лидерът на ГЕРБ отправи критики към преговарящите партии и към служебното правителство

ГЕРБ ще влезе в парламентарната зала и няма да подкрепи правителството на "Има такъв народ". Ще влезем и ще гласуваме против, защото каквото и да направим, ще кажат, че и ние сме виновни. От ГЕРБ искаме да сме различни от всички и няма да участваме в нищо.Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на жива връзка в социалните мрежи. От ГЕРБ ще направят и разширена комисия с депутати, която ще се събере утре.

Борисов отправи критики към служебното правителство, както и към преговарящите партии.

Румен Радев ще падне със служебното правителство. Провалът на служебното правителство е страховит. Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос. Станислав Трифонов и той заговори за хаос, аз го предупреждавах. В същото време COVID вълната седи, в цял свят почват някаква действия, а ние седим. А бежанските вълни в момента са огромни, натискът е огромен, а МВР се занимава да ходи при на кмета жена му, да я тормози, за да го издаде. 

ПОЛИТИЧЕСКИ СТРАСТИ: Онлайн „престрелка" между Слави Трифонов и Христо Иванов (ОБЗОР)

„Министърът на финансите има много работа, трябва с шефа на данъчните да извършват други неща. По-точно да лъжат хората, че са увеличили приходите в бюджета, а те взели парите за „Хемус”. Те ги отделили, за да показват, че увеличили приходите - абсолютна лъжа.. Те в момента спират ДДС-то, не го изплащат на компаниите. Така на пръв поглед изглежда, че в държавата има пари, а всъщност това са чужди пари, които в последствие ще изплащат. Василев се оказва, както казват неговите съдуржници, е много умен измамник, мошенник. Не знам какво му харесаха от новия парламент. Киро Язовиро, както ние го наричаме, каза, че източваме язовири, появи се до един и повече нищо не каза. Днес пак е казал някакви глупости, че спрял потоци от пари към ГЕРБ и ДПС. Към нас не е имало потоци. Това, което правим, е, защото ми стана мъчно за хората. Няма място, където да е имало авария и ние да не сме опитвали да я поправим. Те сега трябва бързо да крадат. Аз затова по никакъв начин не искам ГЕРБ да участва в каквото и да било, свързано с тези хора. Утре събирам изпълнителната комисия. Няма да подкрепим нито това правителство, нито служебен кабинет. За мен и последната илюзия, че партиите ще се разберат, изчезна. На предните избори имаше илюзия, че и без ГЕРБ може да се състави правителство. Сега всички така се изпокараха, че и след нови избори, с никой не може да се направи правителство. Ще се похарчат още 100 млн. лв. Това е глупост. Сега при едни нови избори няма да има илюзии, ще знаем, че харчат едни пари. Румен Радев е основният виновник за това. Христо Иванов няма никакво достойнство да отиде сега на разговори. Корнелия няма полезен ход, освен да подкрепя. Наша отговорност – не”, това прогнозира Борисов.

Слави Трифонов за Христо Иванов: Като какъв предлагаш имена за кабинета?

Лидерът на ГЕРБ обвини президента, че е ходил на опера, вместо да е сред хората. Изпълнителната комисия на ГЕРБ дари 100 000 лв. за поправяне на щетите в село Губеш, община Годеч. Торнадо остави жители на селото без покриви над главите им и без ток в средата на юли. Днес Борисов пристигна в селото, за да провери как протича ремонтът на къщите.

 

 

„Финансовият министър няма да ти се обади, по харвартския учебник така се прави. Аз не го обиждам, аз цитирам Тошко Йорданов, че е „измамник и мошеник”. И за да го изкарат много готин, взимат парите за „Хемус” и не връщат ДДС-то,  за да кажат, че има много пари.  Ако народът поиска да помагаме, ще помагаме с каквото можем. Когато носих отговорност, съм си брал срама и успехите. Оцелели сме по турско, ще оцелеем и при Румен Радев”, обърна се експремиерът към жител на селото.

Христо Иванов: Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже

Кметът на Губеш сподели, че е изпратено писмо с искане за помощ до Министерски съвет, на което е получен отговор, че е препратено до Министерството на финансите. Оттам са обяснили, че средства ще бъдат изпратени между 3 и 6 месеца.

„Питам аз, тези хора какво ще правят през тези месеци”, добави кметът. Жител на селото сподели, че ремонтът на покрива му е струвал 10 200 лв., на друг - 12 000лв., напълно дарение от партията.