Представихме имена, не сме водили диалог, каза още депутатът

Коалиционни споразумения няма да подписваме. Ние не сме коалиция, партиите имат различни изисквания по темата. Няма съгласие за документ, под който всички да се подпишат, така че какво ще направим, ще видите, заяви категорично пред журналисти председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

ФИНАЛНИЯТ СПИСЪК: ИТН обяви имената на кандидат-министрите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кандидатът за премиер на "Има такъв народ" представи състава на проектокабинета, който ще търси подкрепата на 46-ия парламент. 

„Мога да кажа, че усетихме подкрепа. Представихме състава на кабинета пред партиите и обяснихме пред всеки от тях, защо сме избрали тези хора. Тези срещи не бяха, за да водим диалог, а да им представим нашия избор”, каза още Йорданов.

 

 

Депутатът отправи и обвинения срещу твърденията, че Петър Илиев, който кандидат за вътрешен министър, е плагиатствал в книгата си.

„Искам някой с лицето си да застане и да каже, че Петър Илиев е изплагиатствал част от книгата си, за да може той да бъде осъден. Илиев е готов да осъди всеки, който твърди нещо такова”, заяви Тошко Йорданов.