Той има участие и в хитовата поредица за Хари Потър

Ексклузивно по NOVA говори актьорът зад маската на Дарт Вейдър. Спенсър Уайлдинг е участвал също в хитовата поредица за Хари Потър. И не само. 

След дълги кастинги и хиляди кандидати той успява да застане зад маската на един от най-известните злодеи в киното. Звездата на уелския актьор Спенсър Уайлдинг изгрява точно зад маската на Дарт Вейдър в Междузвездни войни.

„Чак на последния кастинг разбрах за коя роля кандидатствам, но имах предчувствие“, споделя Уайлдинг.

48-годишният актьор, който бори дълги години дислексията, признава че никога не е имал притесненият от факта, че крие лицето си зад маска.

„Не, не бих казал. Всеки актьор мечтае за ролята на Дарт Вейдър“, добавя той.

„Просто всеки персонаж носи своя енергия, свой дух. Когато си задавах въпроси дали това е най-големият злодей на големия екран, не успях да стигна до отговор. Но когато сложих костюма му и духът му влезе в мен, тогава разбрах. Това е персонаж, към когото всеки има уважение на снимачната площадка, включително и аз“,  убеден е Уайлдинг.

Спенсър Уайлдинг участва  и в друга хитова холивудска продукция. Именно акторът от Уелс влиза в кожата на Върколата от Хари Потър.

"Бях професионален боксьор, професионален кикбоксьор. Започнах да правя това, за да мога да се занимавам с филми. Бях дете с дислексия, не можех да чета и пиша до 32 години. Говоря открито за това, защото има много деца по света с дислексия. И ако Дарт Вейдър е с дислексия, всичко е наред. Първата роля, която изиграх, беше на върколака в "Хари Потър и затворникът от Азкабан". След нея изиграх още няколко роли там, така че съм много навътре в семейството на Хари Потър. Това бе първата ми роля, оттам тръгна моят път", разказва актьорът.

Разговорът гледайте във видеото