Според хърватските медии сигналът, разкрил мистерията, е дошъл от САЩ

Хърватската полиция съобщи, че е установила самоличността на жената, която бе намерена в отдалечен район на адриатическия остров Крък, без да си спомня коя е и откъде е дошла, съобщава агенция Асошиейтед прес.

Мистерия: Откриха жена на отдалечен остров, тя не знае коя е и как е попаднала там (СНИМКА)

Полицията идентифицира жената като 57-годишната Даниела Адамцова от Словакия. Самоличността й е установена, след като са били получени множество сигнали от Хърватия и чужбина. Според медиите сигналът, разкрил нейната самоличност, е дошъл от САЩ, където тя живяла до 2015 г., след което се преместила в Ирландия. 

Когато била намерена на острова, Даниела не можела да си спомни дори името си. Тя е била без документи за самоличност и мобилен телефон. По-късно полицията публикува снимката й с призив за съдействие за установяване на самоличността й.

Мистерията около най-самотната къща в света (СНИМКИ)

Местните спасителни служби съобщиха, че жената е прекарала една нощ на морския бряг и е открита "изтощена, дезориентирана и с леки наранявания". По-късно е транспортирана в болница в град Риека, а полицията определи състоянието й като "стабилно" и заяви, че социалните служби ще поемат случая, след като Даниела бъде изписана.

Източник: БТА