Как се лекуват болните в МБАЛ-Габрово

Зрители на NOVA от Габрово сигнализираха за лоши условия, липса на организация и недостиг на персонал в COVID отделението на местното лечебно заведение. Екип на NOVA провери каква е ситуацията там.

1038 са новите случаи на коронавирус у нас

Иванка Граматикова дава положителен тест за коронавирус в началото на месеца. Преболедува леко, но заразява възрастния си баща. Налага се 87-годишният Тома Граматиков да бъде хоспитализиран, заради влошаване на състоянието. Още при приемането му в габровската областна болница започват проблемите. „Баща ми стоя цял ден на една носилка без храна и лекарства, защото не съм му ги взела от вкъщи”, разказва Граматикова.

От болницата обясниха, че такава била процедурата. „Приемът на един пациент отнема и техническо време. Ако дойдат 10 човека, не може да бъдат приети едновременно. На всеки един пациент, който постъпва, се правят бързи тестове. Без значение, дали са за планов или спешен прием. Изчакват се резултатите  и се преценява, къде да бъдат настанени”, заяви д-р Минко Михов – директор на МБАЛ-Габрово.

Мухъл, влага и падаща мазилка в COVID отделение (ВИДЕО)

След 8 часа чакане мъжа е приет, а по настояване на дъщеря му тя влиза, за да се грижи на него, тъй като не вярва, че ще получи адекватна помощ. Екипът на NOVA разговаря с Иванка Граматикова, докато е в COVID отделението през прозореца и по телефона, тъй като жената е изолирана с баща си в една стая. От снимките, които ни предоставя се вижда, че баня и тоалетна няма.

Повече по темата гледайте във видеото.