„Има такъв народ“ се регистрираха за изборите, няма да издигат президент

„Има такъв народ“ внесе в ЦИК 3700 подписа за регистрация на предстоящите избори за Народно събрание. От формацията вече обявиха, че няма да издигат своя кандидатура за президент, а ще подкрепят Румен Радев.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Има такъв народ” ще играе само в полето на парламентарните избори. Прогнозните резултати остави на избирателите, а не на социолозите.

„Човек не може да се ядосва на някой, който греши. Може само да се забавлява с резултатите. Резултатът ще е такъв, какъвто реши българският избирател”, заяви Тошко Йорданов.

Бяха поставени първи разделителни линии, но и възможности за партньори в бъдещо управление.

 „В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме подкрепа и общи взаимоотношения“, категоричен беше Тошко Йорданов и допълни, че „е логично“ партията да бъде партньор с „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“.

На въпрос дали се боят от появата на новата политическа формация на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, Йорданов отговори: „Появата на нови формации е нещо прекрасно за българския политически живот. Това е демокрация. Как може някой да се страхува от това?“.



И прогнозира: „В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме подкрепа и общи взаимоотношения“. Йорданов подчерта, че биха били партньори с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. 


С пост във Facebook, Слави Трифонов направи паралел с реалния живот: „Точно колкото могат да се разберат хората, живеещи в един блок, точно толкова могат да се разберат и депутатите в българския парламент”, пише Трифонов и допълва, че се стреми да постъпва правилно и последователно в политиката.