По думите му президентът Радев има влияние върху новия проект на Кирил Петков и Асен Василев

"Пазя неутралитет, защото в момента нещата се експлоатират за политически цели. Когато отшумят, ще обясня какво се е случило. За мен тази история беше една излишна драма". Така проф. Георги Близнашки коментира казуса с обвинението в плагиатство срещу Петър Илиев, номиниран за премиер от "Има такъв народ" преди месеци.

Проф. Близнашки: В България богатството се създава чрез държавата (ВИДЕО)

Проф. Близнашки говори и за новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. "Продължаваме промяната" ще се опитат да преструктурират пространството, овладяно от партиите на протеста. Естествено, че Радев има влияние в него, има и международно участие. България никога не е била толкова слаба и жалка и никога външни фактори не са се намесвали така агресивно в политическия живот на страната ни", заяви той.

Според него Петков все още е с двойно гражданство - българско и канадско. "Не вярвам, че толкова лесно се освобождаваш от гражданство. Процедурата е много дълга и сложна. Мисля, че декларацията, която е подписал при встъпване в длъжност като служебен министър, е невярна, а за това се носи наказателна отговорност", категоичен бе проф. Близнашки.

Целия разговор гледайте във видеото.