Това беше трети епизод от съперничеството им

Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър в сблъсък за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория. Британецът остана непобедим и успя да спаси титлата си след нокаут в предпоследния рунд. Досега той има 31 победи, едно равенство и нито една загуба.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ТУК

Това беше трети епизод от съперничеството им, след като първият двубой завърши с равенство, а в реванша нокаутира Уайлдър. На официалния кантар преди мача "Циганския крал“ закова 125.64 кг, а „Бронзовия бомбардировач“ се оказа 107.95 кг. Разликата между тях в това отношение е близо 18 кг – 17.59 кг.

"Бях на земята два пъти, бях наранен, Уайлдър удря силно. Това беше страхотен мач, няма да търся оправдания, Уайлдър е топ боксьор. Винаги съм казвал, че аз съм най-добрият в света, а той е номер 2. Никога не се съмнявайте в мен. Когато ножът опре до кокала, аз винаги се справям", коментира Фюри след успеха в зала "Ти-Мобайл".

"За пореден път доказвам, че никога не трябва да ме отписват. Това не беше най-доброто ми представяне, но свърших това, което трябваше да направя. Той всеки път ставаше от земята, но едно дясно кроше го довърши. Когато те ударят, се събуждаш на пода. Изправих се и бях в пълно съзнание през цялото време", допълни британецът.

"След края отидох при него и го поздравих, а той не искаше да покаже никакво уважение и спортсменство. Той е идиот. Моля се за него. Благодарен съм, че и двамата излязохме от мача цели и ще се приберем при семействата си", каза още световният шампион.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.