Бустерна инжекция ще получат и гражданите с придружаващи заболявания или в увеличен риск от заразяване

От днес в Гърция е отворена платформата за запазване на час за поставяне на бустерна доза от ваксините срещу COVID-19 за всички жители на страната над 50-годишна възраст, както и за гражданите с придружаващи заболявания или в увеличен риск от заразяване, съобщи АНА-МПА.

Вече тече поставянето на трета доза и на жителите на Гърция с компрометирана имунна система, на живеещите в домове за възрастни хора, на гражданите над 60-годишна възраст и на медицинския персонал.

ЕМА одобри бустерна доза от две ваксини срещу COVID-19

Условието за поставяне на бустерната доза е да са изминали шест месеца от поставянето на втората доза или на единствената при ваксините от една доза. Изключение са гражданите с компрометирана имунна система, при които подсилваща доза може да се постави 4 седмици след втората.

В момента подсилваща доза се поставя от ваксината на Pfizer/BioNTech.Тя не е задължителна за доказване на завършил ваксинационен цикъл.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА