Алек Болдуин е поредният участвал в инцидент на снимачната площадка

68-годишният американски актьор Алек Болдуин е произвел изстрел с пистолет от реквизита на снимачна площадка на филма Rust, при което е прострелял смъртоносно 42-годишната Халина Хътчинс - оператор, и е ранил режисьора Джоел Соуза, който е на 48 години.

Инцидентът е станал по време на работа по независимата продукция в Санта Фе - столицата на щата Ню Мексико. Това е поредният инцидент на снимачната площадка. А ето едни от най-популярните.

„Играта на смъртта“

Един от най-мистериозните смъртни случай в киноиндустрията е този с Брус Лий, който умира по време на снимките на филма Играта на смъртта  през 1978 г. Лий участва в продукцията по-малко от 30 мин, защото получава мозъчен оток. Това обаче гласи медицинският доклад по случая. Според негови близки той е бил отровен защото е разкрил тайните на кунг-фу. 

Алек Болдуин уби оператор и рани режисьор по време на снимки (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Гарванът“ 

Синът му Брендън Лий умира едва на 28-годишна възраст също на снимачната площадка по време на заснемането на прочутия филм "Гарванът".  Отново след нелеп инцидент - не е ясно как и защо, но се оказва, че оръжието, което трябва да бъде използвано по време на снимките, е заредено с истински патрон. 

„Трите Хикса“ 

На снимките на филма Трите Хикса дубльорът на Вин Дизел Хари О Конър трябвало да заснеме сцена със сложна каскада – да се спусне скоростно по въже и да се приземи върху акостирала подводница. Той обаче се ударя челно в близкия мост и загива на място. Сцената е оставена във филма, но са отрязани последните няколко секунди преди сблъсъка… 

Топ Гън“

Пилотът- каскадьор Арт Шол, участвал в Топ Гън е трябвало да заснеме сложна маневра на изтребителя, който управлява, но внезапно губи контрол и машината се разбива в Тихия океан. До днес не е намерен нито самолета, нито  тялото на актьора. 

Каква са възможните причини за инцидента с Алек Болдуин

„Черният рицар“

Операторът на филма за Батман – Черният рицар, Конъуей Уиклиф  умира нелепо на снимачната площадка, докато снимал преследване с коли. Превозното средство, на което била монтирана камерата, не успяло да направи завоя по трасето и  се блъска в крайпътно дърво.  

„Мечът на Типу Султан“ (1990-1991) 

По време на заснемането на биографичния сериал „Мечът на Типу Султан“ за владетеля на Майсор са се случили най-много смъртни случаи в цялата история на киното и телевизията – загинали са общо 62-ма души. 

В началото на 1990 година пожар избухва в студиото, където се снима филмът. Огънят се разпространява бързо и 62-ма души загиват. Множество други били ранени. Сред тях е и режисьорът на продукцията – Санджей Хан, който претърпял 72 операции в рамките на 13 месеца, за да се възстанови. 

Причината - неизправни пожарогасители и неспазените правила за пожарна безопасност. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.