Коментар на Гергана Стоянова, Милка Василева и доцент Георги Лозанов

„Надяваме се убеждението да има ефект за повишаване на ваксинацията. Мерките са закъснели. Но все пак това е някаква стъпка, която да демонстрира, че съсловните организации, заедно с Министерство на здравеопазването, за първи път имат единна позиция по един толкова жизненоважен въпрос”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Милка Василева от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

По думите й това е сигнал към хората, че експертите вярват в доказателствата на науката и смятат, че ваксинациите ще помогнат да се излезе от тежката COVID криза в момента.

Спират плановия прием в болниците в Бургас

„Ситуацията в момента е трагикомична. Това от времето на Шекспир е сериозно представление с щастлив край. При нас обаче няма как да има щастлив край. Мерките не просто са закъснели – те са неработещи”, посочи от своя страна актрисата Гергана Стоянова.

„процентът на неваксинираните измерва степента на недоверие към публичните елити. Това е фалшива мантра, че това е свободен избор. Няма как да е свободен избор,. Аз няма как да направя на базата на собствената си компетентност такъв избор. Аз трябва да чуя и да се доверя на специалисти, които убедително да ми подскажат избора”, категоричен е експертът по медии и журналистика доц. Георги Лозанов.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.