Журналисти обвиниха премиера Кириакос Мицотакис, че лъже

Гръцката политика спрямо мигрантите предизвика скандал на срещата между премиерите на Гърция и Нидерландия. Журналисти обвиниха премиера Кириакос Мицотакис, че лъже. Гърция често трябва да отговаря на обвинения, че граничните патрули използват насилие срещу мигрантите, които пресрещат в Средиземно море.  

На официалната пресконференция с нидерландския премиер Марк Рюте чуждестранни журналисти обвиниха Мицотакис, че прикрива истината и обижда хората, които го слушат.  Това доведе до разправия между премиера и журналистите.

Мицотакис: Пандемията удря неваксинираните

"Премиер Мицотакис, кога най-сетне ще спрете да лъжете? Лъжете за блъскането на мигрантите във водата, за това което става с тях в Гърция. Моля престанете да обиждате интелекта ни - моя и на всички журналисти по света. Има предостатъчно доказателства, а вие продължавате да лъжете", заяви нидерландският журналист Ингеборг Бюгел. 

"Няма да приема, в тази сграда, да обиждате мен и Гръцкия народ с обвинения и квалификации. Които не са подкрепени с веществени доказателства. И това, докато нашата страна е подложена на безпрецедентен мигрантски натиск. Всеки ден спираме кораби от Турция. Ако искате да обвините някого, обвинете тези, които систематично поставят хората в това отчаяно положение", отговори гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.