В каква форма е след прекараната операция на коляното и как протича подготовката

Най-добрата ни състезателка във фигурното пързаляне Александра Фейгин е единствената ни представителка в този красив спорт, която спечели квота и ще представя страната ни на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари. В каква форма е след прекараната операция на коляното и как протича подготовката за Олимпиадата разказва самата тя за "Социална мрежа".

"Чак сега започвам да влизам във форма, цяло лято се възстановявах", разказва тя. По думите й ще тренира максимално, за да влезе във форма възможно по-бързо.

Вече е участвала на две състезания, на които се нарежда на пето и второ място. "Имах доста технически грешки, но с всеки път се справям все по-добре. Предстои ми заминаване в Москва, където ще отработвам новите си програми с моя хореограф", обясни Фейгин. 

Според нея съчетанието й за Олимпиадата е готово, но ще бъдат допълнително отработени движенията. "За кратка програма играя сляпата продавачка на цветя по Чаплин. Втората е Жар-птица", заяви тя.

Преди Игрите й предстои през декември Универсиада в Швейцария, след това Европейско първенство. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.