Книгата "Разведени с деца" дава отговорите

Книгата "Разведени с деца" на психолога Цветелина Зидарова събира истински истории и примерни сценарии, които биха помогнали на хора, обмислящи развод, както и на такива вече разделили се с партньора си. Пандемията е един от факторите, които значително допринесе за повечето семейни раздели, обясни Зидарова в ефира на "Социална мрежа". 

"По време на първия локдаун много семейства изпитваха тревога и затруднения, което естествено доведе до раздели. Тези, които успяха да останат заедно пък решиха да създадат ново поколение", споделя психологът. 

Освен трудностите, произтичащи от новите ограничения по света, децата и новата роля на родителите също може да са повод за напрежение в семейството. 

"С появата на децата мъжът и жената се сдобиват с нови роли. Понякога обаче жената дълго време не излиза от ролята си на майка, което я отдалечава от партньора й", обяснява Зидарова. 

Цветелина Зидарова коментира още, че книгата цели да покаже, на тези, обмислящи раздяла, че разводът не винаги е единственото решение. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.