Премиерът призова българските граждани към по-голяма активност на вота

„Българските граждани трябва да дадат своето предпочитание за двойката, която най-добре ще олицетворява заложените в Конституцията  и законовите правомощия на президентската  институция”. Това заяви пред медиите премиерът Стефан Янев малко след като упражни правото си на глас.

 

 

„Българските граждани трябва да изберат начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, начинът - по който ще се формира вътрешната политика, начинът по който президентът изпълнява совите правомощия като върховен главнокомандващ.
Нашите емоции трябва да бъдат съсредоточени върху това, по какъв начин президентската двойка ще изпълни заложеното в Конституцията задължение да олицетворява единство на нацията”, допълни той.

И призова българските граждани за активност в днешния ден и да дадат своя глас за предпочитаната от тях двойка, която ще изпълни тези ангажименти.

Премиерът коментира и ситуацията на границата с Турция, която по думите му е нормална. "В дни с избори има повече чувствителност. До момента е известно, че от няколко дни там се провежда специализирана операция. Това води до забавяне и неудобство, това води и до обвинения, че се прави нарочно – а не е така", допълни Янев. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.