Празни са коридорите на училището, в което се гласува

Рекордно ниска избирателна активност в плевенското село Буковлък. Докато на вота миналата неделя преди края на изборния ден до урните бяха отишли 750 души, броят им днес е около 380. От сутринта коридорите в училището, в което се гласува, изглеждат празни.

Има ли напрежение в Буковлък в деня на балотажа

Часове преди старта на балотажа в Буковлък правят обзор на вота 2 в 1. Надяват се нарушенията от миналата неделя да не се повторят. „Говоренето на чужд език, опитите за подсказване за номер на бюлетина”, посочи председателят на СИК Ангел Мавровски.

Разборът е направен и подготовката за балотажа може да приключи. Трите секции в Буковлък се запечатват и остават под полицейско наблюдение до старта на изборния ден в 7 часа. Както се очаква от вечерта - с отварянето на секциите, пред училището няма никого. Така е почти до обяд. Най-ранобудните гласоподаватели в Буковлък имат обяснение за това затишие: „Що не отвориш кесията и им дай малко и да видиш дали няма да дойдат”, смята жителят на селото Магда.

Без жалби и напрежение премина изборният ден в Буковлък

Тези, които все пак гласуват, го правят с ясна мотивация. „Да не си отиват децата и внуците ни. Да са около нас”, каза Донка Пачева. Друг жител на селото добави: „Реформи: съдебна, министерствата - всички да работят”, добави Коста Василев.

Докато пред секциите няма никого, улиците в една от махалите са пълни. И там обаче имат искания. Признават обаче, че няма да участват в балотажа.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.