Той бе и глобен със 75 000 евро

Френски съд осъди нападателя на Реал Мадрид на една година условно за съучастие в опит да изнуди бившия си съотборник в националния отбор на Франция Матийо Валбуена. Той бе и глобен със 75 000 евро.

Присъдата бе по-тежка от тази, търсена от прокурорите срещу 33-годишния играч заради опита за рекет през 2015, който доведе до изхвърлянето на Бензема от представителния тим за пет години и половина. Той не се яви в съда във Версай за присъдата, която идва часове преди Реал Мадрид да се изправи срещу Шериф Тираспол в мач от Шампионската лига в Молдова.

Той не бе обвинен в това, че е стоял зад опита за изнудване, а по-скоро в това, че е участвал в заговор със заподозрените изнудвачи, като оказал натиск върху Валбуена да им плати. 

Обявиха 30-имата номинирани за “Златната топка”

Адвокатите му обявиха плановете си за обжалване.

Бензема твърди, че само се е опитвал да помогне на Валбуена, когато го потърсил в тренировъчния център на Франция през октомври 2015 и му казал, че може да му помогне да намери някой, който да „менажира“ проблема с видеото. Но прокурорите заявиха, че коментарите му в по-късен телефонен разговор до близък приятел от детството, който също бил обвинен в опита за изнудване доказали ролята му в разигралия се сюжет.

Валбуена и Бензема/Снимка: gettyimages

Присъдата не се очаква да навреди на кариерата му, като президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грат каза, че той ще запази мястото си в състава на „петлите“, дори ако бъде признат за виновен, и Реал Мадрид продължава да оказва подкрепа към своята звезда. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС