При инцидентите няма пострадали

Силните пориви на вятъра отнесоха част от покривната конструкция на детската градина в Ново село. За щастие пострадали няма. Минути преди инцидента на мястото е помощник-възпитателката в детското заведение Мариана Славчева. 

"Аз и още една колежка бяхме вътре. Пет минути след влизането ни се случи инцидентът. Нямаше деца и родители, за щастие. Веднага започнахме да връщаме пристигащите", обясни тя. 

Кметът на Ново село припомни, че основен ремонт на детското заведение е правен преди две години. "Няма пропуски в строителните дейности, а причината за падналия покрив е силният вятър", допълни кметът. 

Градоначалникът на Стамболийски Георги Мараджиев уточни, че фирмата, извършила ремонта, ще възстанови покривната конструкция. 

"Щетата е отчетена в полицата още вчера. Площадката вече е изчистена. Имам уверението, че поправителните дейности ще приключат до утре като в петък учебните занятия в детската градина може да бъдат възстановени", каза още Мараджиев.

Детската градина в Ново село ежедневно посещават 40-50 деца. Подобни инциденти в детска градина е имало и в съседни населени места.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.