Вижте едни най-забавните моменти от тази година

В годината, която бе белязана от ограничения, мерки и коронавирусна пандемия, ви представяме 21 истории, които предизвикаха усмивки на лицата ни.

ZOOM

Повреда в настройките на Zoom по време на виртуално съдебно дело в окръжен съд в Тексас показа синеока котка в долния десен ъгъл вместо окръжния прокурор Род Понтън. Асистентът му бързо оправя грешката, премахвайи забавния филтър и изслушването продължава, а Понтън казва: ''Тук съм Спокойно, не съм котка“.

СЛОНЧЕТА

Убежището за слонове Ретети в окръг Самбуру в Кения помага за спасяването на осиротели и изоставени слончета. Когато малките пораснат достатъчно, за да оцелеят сами, приютът, основан през 2016 г., ги пуска обратно в дивата природа.

КОСТЕНУРКИ

Тъй като хората избягваха да ходят на плаж по време на пандемията от COVID-19, десетки от застрашените сенегалски костенурки излизаха ежедневно да поплуват необеспокоявани във водата. Те са в списъка със застрашени видове от Международния съюз за опазване на природата. Царството им обаче не продължи дълго, тъй като хората се върнаха на плажовете, а малките костенурки отново се оттеглиха.

МАЖОРЕТКИ

89 годишен японец основава отбор с мажоретки, условието да се включиш обаче е да бъдеш на възраст между 60 и 89 години, както и да минеш специално прослушване.

Япония е известна с дълголетието на хората, както и като една най-застаряващите страни в света. 30% от населението е на възраст над 65 години.

Забележителностите, които светът загуби в последните години (ГАЛЕРИЯ)

ЙОШИО КИНОШИТА

Йошио Киношита е живо доказателство, че можете да научите нови трикове, колкото и възрастен да сте. 81-годишният мъж кара скейтборд по рампите в местния парк в Осака почти всяка сутрин, приемайки съвети от скейтбордисти, десетилетия по-млади от него. Киношита препоръчва този спорт като начин за предотвратяване на деменцията.

ЧЕРВЕНИ РАЦИ

Множество пътища на австралийския остров Рождество бяха затворени заради годишната миграция на червените раци. По това време на годината те излизат от горите и се насочват към океана. Миграцията започва с първите валежи, обикновено през октомври или ноември.Червените раци започват похода към океана по едно и също време, за да хвърлят хайвера си. Резултатът е зрелищен червен спектакъл.

Най-цветните улици в света (ГАЛЕРИЯ)

КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ

Британската кралица Елизабет настоя да разреже торта с церемониален меч по време на събитие по време на срещата на върха на Г-7 в Корнуол. Разбира се, предлагат й нож, но кралицата отговаря с думите: „Знам, че има! Просто Искам да го направя с нещо по-необичайно“

КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ 2

Освен това докато позираше за фотосесия със световните лидери, те прояви специфичното си чувство за хумор казвайки „ Е Трябва ли да изглеждаме така, сякаш много се забавляваме?“, предизвиквайки смях у всички.

„Да, наслаждаваме се на момента въпреки обстоятелствата“, й отговори британският премиер Борис Джонсън.

Популярни дестинации, които са опасни за туристите (ГАЛЕРИЯ)

ВУЛКАН

Учени в подножието на вулкан в югозападната част на Исландия използваха лавата му като гигантска скара, за да приготвят лека закуска, докато изучават изригването.

ДЖОН БЪРК

Свирейки на китара само по слипове, Джон Бърк, известен още като Голият каубой, забавлява шофьорите на камиони и автобуси на Таймс Скуеър, докато снегът вали силно около него. Вероятно умира от студ, но пък предизвиква усмивки у хората!

БОЖИ

Един от най-разпознаваемите пътници в Истанбул е уличното куче Божи, което обожава да се вози в различни превозни средства – фериботи, автобуси и влакове, обикаляйки най-големия град в Европа. Служители на общината в турския мегаполис следят Божи с микрочип и забелязват, че на ден той сменя по 29 метростанции.

Топ 30 на най-щастливите нации в света (ГАЛЕРИЯ)

УЧИЛИЩЕ НА ПЛАЖА В ПЛАЯ ДЕ ЛОС НИЕТОС

След година на дистанционно обучение училище в югоизточния испански регион Мурсия провежда уроци на плажа, опитвайки се да съчетае чистия въздух с нов начин на преподаване. Деца с маски придобиват нови знания седнали на зелени бюра пред преносима черна дъска на приказните брегове на Плая де лос Ниетос. Уроците са част от проекта „Чист въздъх“, който има за цел да осигури добро образование на малчуганите по време на пандемията.

ВЕНЕЦИЯ

Любителите на музиката във Венеция се насладиха на произведения на Вивалди, който е роден в града, благодарение на изпълненията на струнен квартет , свирещ на борда на лодка във формата на цигулка , движеща се бавно по един от най-известните канали на града. 12 метровия кораб наречен „Ноевата цигулка“ е построен като почит към жертвите на COVID-19.

УМБРИЯ

Красив килим с жълти цветове на рапица цъфти всяка година в Умбрия, провинция на Италия. За няколко седмици през април, огромните поля се обсипват с приказна растителност и затова регионът носи името „зеленото сърце“.

Как биха изглеждали звездите, ако бяха обикновени хора (ГАЛЕРИЯ)

ПАПАТА

10-годишно момче прекъсна аудиенция при папа Франциск във Ватикана. Детето се качи на сцената и няколко пъти поиска шапката на главата на Римокатолическата църква. Случката развесели всички присъстващи в залата, а папата изтъкна колко е хубаво децата да са толкова спонтанни и свободни в действията си, след което се помоли за момчето.

РОНИ МОМИКА

И още една забавна случка провокирана от появата на Папа Франциск в Каракош, Ирак. Отец Рони Момика показа своите танцови умения минути преди пристигането на папата. 31-годишният свещеник споделя, че спонтанно го обзема чувство на непреодолима радост, което не успява да контролира и затова се разтанцувал в тълпата от хора, държащи балони и знамена на Ватикана.

Защо мъжете, които се женят за чужденки, са по-щастливи? (ГАЛЕРИЯ)

ВИТОРИЯ БУЕНО

Когато майката на Витория Буено за първи път я води в залата за балет, тя се притеснява дали петгодишното й дете ще се впише. Родена без ръце, желанието на Буено е да стане балерина и въпреки, че първоначлно това изглеждало нереалистично, тя сбъдва мечтата си. Талантът й я превръща в звезда в социалните мрежи и вдъхновение за мнозина.

Най-щастливите места за живеене в Европа (ГАЛЕРИЯ)

Пет приказни градчета от целия свят (ГАЛЕРИЯ)

ЛЕНИВЕЦ

Хуан Карлос Родригес и съпругата му Хейди от Венецуела откриват на пътя ленивец, който пада от електропровод след токов удар. Кръщават го Чуи на името на пухкавия герой от Междузвездни войни Чубака. След случилото се те решават да отворят приют за животни изпаднали в нужда като до момента са спасили 40 ленивци, след което са ги върнали в природата.

Градове, сякаш излезли от зимна приказка (ГАЛЕРИЯ)

КЪЩА

В стремежа си да зарадва съпругата си, която е пожелала по-разнообразна гледка от прозореца изобретателят Вожин Кушич от Босна построява въртяща се къща. Всеки сам може да избере дали да наблюдава изгряващото слънце сутрин или минувачите по улицата, въртейки се в каквато посока пожелае.

ТАНЦИ С КУЧЕТА

Любители на кучета и техните домашни любимци привлякоха вниманието на хората в Москва по време на кучешко изложение. Те се включиха в състезание по танци, представяйки се в две дисциплини – свободен стил и танц за двама.

Мечтаните тропически дестинации (ГАЛЕРИЯ)

КОЛЕТ МЕЙЗ

Колет Мейз споделя, че започва да свири на пиано, когато е едва на четири . Днес, на 106 годишна възраст тя продължава да го прави , а от дома й в Париж се лее музиката на Шуман, Дебюси и Шопен.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.