Само за последните 7 дни в района са станали три катастрофи

Жители на столичния квартал „Витоша” в София сигнализираха за опасно кръстовище. По техни думи в района на бул. „Симеоновско шосе” и ул. „Йордан Радичков” всекидневно има инциденти.  Доста често изплашени пешеходци се измъкват на косъм от прелитащи автомобили. Само за последните 7 дни на мястото са станали три катастрофи.

„Участъкът е изключително опасен. Ежедневно има инциденти. В района колите карат с много висока скорост”, казаха живеещите в района.

Опасен път вдига на протест хора в Плевенско

„Това кръстовище се намира на границата на район „Студентски” и „Ллозенец”. Улицата е много тясна и опасна”, коментира Константин Павлов, кмет на район „Лозенец”.

Столична община е изготвила и съгласувала  проект за реконструкция на кръстовището. В проекта е заложено и поставянето на светофарна уредба. В средата  на декември ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител. Средствата за изграждането ще бъдат заложени в бюджета за 2022 година.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.