Това обяви номинираният за премиер минути преди гласуването на кандидатурата му

„Първата ми заповед, ако бъда избран за министър-председател, ще бъде всеки в Министерския съвет да има зелен сертификат". Това заяви номинираният за министър-председател Кирил Петков от парламентарната трибуна, минути преди гласуването на кандидатурата му.

СНИМКИ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

Според него „не може малкият ресторант на ъгъла в София да изисква такъв документ от своите клиенти, а в МС да се влиза без сертификат”.

„Днес е важен ден да продължим промяната. Промяната на мисленето и промяната в управлението. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. Заедно с четиримата коалиционни партньори направихме коалиционно споразумение в 120 страници, 18 глави за политиките, които ще са нужни за промяната”, каза още Петков в изказването си от парламентарната трибуна. 

От него се чу и обещание - да бъде премиер на всички българи. „Няма да има разграничение, защото във всяка община има българи, които се надяват на по-добър начин на живот. Аз ще бъда пръв между равни. Само отборно ние ще можем да постигнем всички тези цели”, заяви Петков. 
Кандидатът за премиер отчете и ролята на опозицията. „Призовавам ви - следете всяка наша стъпка! Гледайте за всяка наша грешка! Това, което управляваме, не са нашите пари - а тези на българските граждани. Разчитам на вас да бъдете конструктивни и критични към нашите действия”, апелира той. 

От Петков се чу и призив относно конституционните промени. „Нека забравим нашите лични, политически и всякакви други цели. Имаме национални интереси, за които всички сме отговорни. Нека веднъж завинаги дадем на България едно истинско и честно правосъдие, с промяна на Конституцията”, заяви съпредседателят на ПП. 

За финал Петков покани коалиционните партньори и опозицията да подкрепят предложения състав на кабинета. И завърши: „Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място”.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.