Турският президент заяви, ще се справи с финансовата криза в страната

Реджеп Ердоган настоя, че ще се справи с финансовата криза в страната. Президентът на Турция се похвали, че преди е свалял инфлацията до четири процента и може да го направи отново. В последните месеци турската валута се обезценява бързо. Само за последния месец тя падна с рекордните 37 процента.

Пореден спад на турската лира

Турците ясно усещат, че могат да си позволят по-малко неща и много от тях са недоволни от президента. Но Ердоган настоява, че знае какво трябва да се направи и хората трябва да имат доверие в неговия план. Финансовите експерти прогнозират, че ако не се промени макроикономическото регулиране и следващата година, турците ефективно ще обеднеят.

„Рано или късно, както свалихме инфлацията до 4%, когато поех управлението, така ще я свалим и сега. няма да оставя нашия народ да бъде смачкан от високи лихви. Обичайните циркове на опозицията не могат да разклатят нашата решителност да не повишим лихвите”, заяви Ердоган.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.