За трета поредна седмица филмът е начело с приходи от 52,7 милиона щатски долара

"Спайдърмен: Няма път към дома" с Том Холанд, се превърна в касовия хит на 2021 г., след като успя да реализира постъпления от над един милиард щатски долара в глобален мащаб. Супергеройската сага е първият филм, постигнал подобен успех от началото на пандемията.

Второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка и тази седмица запазва анимацията "Ела, изпей! 2" - продължение на приключенията на коалата Бъстър Муун и музикалния му бенд. Продукцията донесе приходи в размер на 19,6 милиона щатски долара от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада.

Спайдърмен се появи на аудиенция при папата (СНИМКИ)

Третата позиция е за шпионският филм "Кing's Man: Първа мисия" на режисьора Матю Вон. Постъпленията от продукцията, чиято премиера беше на 22 декември, възлизат на 4,5 милиона щатски долара през изминалия празничен уикенд.

В първата петица място намира и продукцията "American Underdog". Приходите от филма, който разказва историята на състезателя по американски футбол Кърт Уорнър, са в размер на 4,1 милиона щатски долара.

"Матрицата: Възкресения" с участието на Киану Рийвс и Кари-Ан Мос пък реализира постъпления от 3,8 милиона щатски долара, с което се нареди на пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.