Френската актриса Изабел Юпер ще бъде удостоена с почетна "Златна мечка"

Филмовият фестивален сезон вече започна. От Берлинале обявиха конкурсната си програма, в която са включени общо 18 продукции. Сред тях са филми на режисьорите Франсоа Озон и Клер Дени с участието на Жулиет Бинош и Изабел Аджани. Освен това, престижиният кино форум се завръща към традиционния си формат, след като миналогодишното издание беше изцяло онлайн.

Фестивалът се завръща към традиционния си формат Темата за любовта доминира в основната конкурсна програма на тазгодишното издание на Берлинале - отклонение от тежките политически драми, с които е най-известна проявата.

Франсоа Озон ще открие фестивала на 10 февруари с лентата "Петер фон Кант" - с участието на Изабел Аджани.

Френската режисьорка Клер Дени за първи път ще се включи в надпреварата за "Златна мечка". Тя попада в селекцията с филма си "Двете страни на острието" с Жулиет Бинош и Венсан Линдон.

САМО ПО NOVA: Интервю с Изабел Юпер и Реда Катеб за новия им филм

Френско-камбоджанският режисьор Рити Пан ще предложи филма си "Всичко ще бъде наред" , а кореецът Хонг Сангсу лентата с име "Филмът на романиста".

Френската актриса Изабел Юпер ще бъде удостоена с почетна "Златна мечка" за цялостна кариера.

Фестивалът ще се състои пред публика от 10-ти до 16-ти февруари, с което прави първи стъпки към нормално провеждане, докато "Сънданс" започва виртуално от днес. Кинофестивалът в Кан, който ще се състои отново през май, а не през юли, както през 2021 г., също трябва да се завърне към традиционния си формат.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.