Постът, написан от COVID отделение, провокира много коментари в социалните мрежи

Пост във Facebook, написан от COVID отделение, провокира много коментари в мрежата. Авторът е майка на дете на година и три месеца с COVID-19, което е настанено в Инфекциозна болница в Пловдив.

Ива Чичанова пише: "Дойде и моят сблъсък с COVID-19! Докопа най-беззащитното у дома - бебенцето! Нека всички, които лъжат, че децата го карат леко, да дойдат в Инфекциозна болница и да видят колко им е леко... И факти - с ваксините, които имам, карам COVID-19 с лека хрема и нищо друго. Почвам много, ама много да се дразня от глупостите, които дрънкат за ваксините, без да си имат идея за какво става въпрос и да се правят на лекари и учени. Къде е сега Мангъров да ми лекува детето? Блещи глупости по телевизиите, за политическа изгода, а негови колеги изнемогват да спасяват животи”.

Бебе с COVID-19 е прието в болницата в Шумен

В ефира на „Здравей, България” Ива Чичанова разказа, че тя и съпругът й са ваксинирани и с бустерна доза. По-големият син в семейството също е имунизиран. Малката Мария развила симптоми на заразата на четвъртия ден и се наложило да бъде приета в болница. 

"Очакваме резултатите от изследванията и се надявам след това да ни пуснат за домашно лечение", посочва Ива. 

По думите й тя, съпругът й и синът й са позитивни за COVID-19, но нямат симптоми и се чувстват добре. 

Повече гледайте във вдиеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.