Това трябва да става около четири до шест месеца след поставянето на първите две дози срещу COVID-19

Поставянето на подсилващи дози ваксина срещу COVID-19 трябва да започне от най-уязвимите, призоваха от Световната здравна организация. Досега оттам настояваха, че поставянето на подсилващи дози не е необходимо за хората в добро здраве.

Сега обаче от здравната агенция на ООН съобщиха, че вече препоръчват поставянето на подсилващи дози от ваксината на Pfizer и то трябва да започне от групите с най-висок приоритет около четири до шест месеца след поставянето на първите две дози.

СЗО отбеляза рекорд на заразените с COVID за денонощие

Междувременно, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази съжаление, че глобалното управление се е провалило, и призова светът да влезе в извънреден режим за справяне с COVID-19, климатичната криза и глобалната финансова реформа.

"Омикрон е още едно предупреждение, а следващият вариант може да е по-лош. Спирането на разпространението на вируса трябва да бъде на първо място в дневния ред навсякъде. В същото време вирусът не може да се използва като прикритие за подкопаване на правата на човека, свиване на гражданското пространство и задушаване на свободата на медиите. А правителствата също така наложиха непропорционални ограничения, които наказват развиващите се страни. Нашите действия трябва да се основават на науката и здравия разум", заяви той.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.