Полицията разпитва шофьора и кондукторката

Нов случай на нападение над автобус е регистриран в Пловдив, научи NOVA. По превозното средство е стреляно с въздушна пушка, а не е хвърлен камък, каквато беше първоначалната версия за инцидента, станал около 20 ч. в сряда. 

Снимка: Илиян Велков, NOVA

Автобусът е изпълнявал курс по линия №6 в района на “Столипиново”, на ул. „Крайречна“, когато по него е стреляно. В превозното средство имало четирима пътници. Никой не е пострадал. Счупено е странично стъкло непосредствено до предната врата. 

Полицията издирва извършителя.

„Досега не съм имал никакви инциденти, а съм шофьор от 20 години. Случи се по време на последния ми курс, бяхме три автобуса един след друг, като изведнъж чух пукот и видях как едно стъкло пада върху кондукторката. Спрях автобуса и видях в далечината мъж на около 30-40 години, който държеше нещо като пушка. Той избяга, а ние веднага позвънихме на 112“, разказва шофьорът.

Снимка: Илиян Велков, NOVA

“Видях, че стъклото е напукано, не беше паднало обаче, само една малка дупчица видяхме”, обяснява кондуктурката.

Освен кондукторката по време на нападението в автобуса са пътували още две жени- едната е стояла точно тук- на сантиметри от обстрелваното стъкло. Само защото е пътувала в гръб към стъклото, кондукторката се е отървала без наранявания.

Преди около месец в града под тепетата отново беше стреляно срещу автобус  на същата фирма. Тогава полицията задържа 16-годишен ученик от елитно училище.

„Автобусите стоят, не работят. Сега с този автобус ще се действа по същия начин около месец, докато дойде стъкло от Турция”, обясни ръководителят на „Градски транспорт” в една от фирмите-превозвачи в Пловдив Васил Тодоров.

Фирмата поиска и спешни мерки от общината.

„Необходими са видеонаблюдение на булевардите и улиците, в които се движим, един по -засилен контрол от страна на полицията”, добави управителят на фирмата-превозвачт Веселин Дошков.

Зам.-кметът на Община Пловдив Тодор Чонов обясни, че се подготвя обществена поръчка.

„ Надяваме се до края на годината на всички 310 спирки, които сме отдали на концесия да бъдат монтирани такива охранителни камери”, добави той.

Тече разследване дали по автобуса е стреляно с пушка или е хвърлен камък.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК