78-годишният мъж е обявен за издирване

Пациент с коронавирус е в неизвестност вече пети ден. 78-годишният мъж изчезнал от отделението в общинската болница в град Бяла, а роднините му научават за това два дни по-късно. Пациентът е обявен за общодържавно издирване 48 часа след напускането на лечебното заведение.

Димитър Димитров живее сам в къща в село Раданово. Тяна и Маринета са племенници на мъжа. Тяхната майка живее в съседното село. На 31 януари вика линейка, защото възрастният мъж се почувствал зле. Настанен е във фургон, който изпълнява ролята на COVID отделение в болницата в Бяла. След като бил приет, близките търсят информация за състоянието му. Успяват да се свържат с управителя на лечебното заведение. Той им казал, че мъжът е стабилен. В същия ден Димитър напуска болницата без знанието на роднините му. Според тях той е отключил деменция вследствие на заболяването. По думите на охранителя на болницата заразени и преди са бягали от там.

„Болните се лекуват в корпуса на болницата и във фургоните, които са пред лечебното заведение. Те са отоплени, условията са добри. Приехме пациента без лична карта. Нямахме телефон на близките. Затова първо уведомихме полицията, а на другия ден успяхме да се свържем и с роднините”, обясни шефът на лечебното заведение Димитър Димитров.

 

 

Повече гледайте във видеата.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.