Още в първия ден от месеца се очакват леки смущения

Геомагнитната прогноза за месец март е сравнително спокойна, съобщават от Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География към БАН. Очакват се две слаби бури, причинени от активността на регионите, които „срещнахме“ през миналия месец.

Още в първия ден от месеца се очакват леки смущения, а в края на седмицата - на 5 и 6 март, експертите прогнозират по-висока слънчева активност.

В средата на месеца - на 11 и 12 март, отново се очакват магнитни бури, които ще предизвикат известно неразположение, а около 19-20 март ще бъде последният подобен период на смущения за месеца.

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава.

Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: www.edna.bg