Вероятно ще се въздържим от гласуване, добави той

Имаме съмнения в нравствените, а не в професионалните качества на Каримански. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът от „Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев в коментар на темата за избор на нов шеф на БНБ. По думите му няма никакъв проблем Любомир Каримански да заема друга позиция като настоящата му - на председател на бюджетната комисия.

„Визията ни е, че профилът на новия шеф на БНБ трябва да е по-различен от този на Каримански. Търсим солиден опит, по възможност не в български банки. Гуверньорът ще има основна роля да регулира родните банки и опит в български банки би бил основа за некоректно изпълнение на задълженията”, обясни той.

Сабрутев изрази надежда коалицията да има мъдростта да излезе с нова обединяваща кандидатура.

„Вероятно ще се въздържим от гласуване. Ако днес процедурата не доведе до избор на нов шеф, това означава рестарт”, добави той.

Венко Сабрутев коментира още, че голяма част от експертите с сферата на финансите имат някаква политическа ориентация, така че не би следвало да има изискване кандидатурата да не е политическа.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.