Полицейското присъствие по пътищата ще бъде засилено

Засилен контрол по пътищата в цялата страна в последния от серията почивни дни за Великден. Очаква се хиляди да тръгнат на път. „Пътна полиция" ще регулира движението.

Ще се следи за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Агресивните шофьори остават също под прицел.

Засилен се очаква да бъде трафикът на магистралите „Тракия” и „Хемус”, както по и автомагистрала „Струма".

Тази сутрин на ГКПП „Кулата” и на ГКПП „Капитан Андреево” беше спокойно.

По обед се засили трафикът край Симитли и се образува колона от автомобили.  Очаква се именно там да е най-натоварено следобед. 

Пак по обед по-натоварено беше и движението по магистрала „Марица". 

Натоварено е вече движението при пътния възел край Симитли. Сериозна е колоната от автомобили, прибиращи се от Гърция.

В последните часове се усложнява движението и в Благоевргардско. Още по обяд  на Е79  между Благоевград и Симитли  се образува сериозна тапа. Хиляди се прибират от почивка в Гърция и Банско, а това доведе до задръстване на пътния възел. Полицаи регулират движението и поетапно пропускат автомобилите. Разстоянието от Симитли до Кресненското дефиле, което е около 10 км се минава за близо час. От пътна полиция призовават шофьорите да не предприемат изпреварване на колоната и да проявят търпение

На ГКПП "Капитан Андреево" трафикът традиционно е интензивен. В последния почивен ден има и голяма част българи, излизащи от страната. Сред пътуващите има и много румънци, както и гастарбайтъри, прибиращи се от Западна Европа.

За първите два почивни дни към Турция от България са излезли над 10 хиляди коли от „Капитан Андреево”. Голяма част от тях се очаква да се завърнат днес.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.