Три противопожарни команди се бориха с огъня

Хотелски комплекс в старинната част на Казанлък изгоря. Огънят тръгнал от климатик и бързо обхванал покрива на постройката, която се намира в непосредствена близост до етнографския  комплекс в града. Покривът на хотела, както и поддържаща към него сграда са изгорели изцяло.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигнал за пожара е подаден минути преди полунощ в неделя. Късо съединение от климатика в една от стаите е причината за него, споделя собственикът на комплекса Стоян Чипилски.

 Изгоряла е над 300кв.м покривна конструкция, както и целият втори етаж на хотела.

За минути огънят обхваща хотелските стаи. В ресторанта все още е имало хора, така и в стаите на хотела. Веднага е подаден сигнал и към пожарната. Персоналът също се е опитал да потуши пламъците с пожарогасители. 

 

 

Хотелът се намира в гъсто застроената старинна част на Казанлък в непосредствена близост до етнографския комплекс в града. Част от неговата сграда също е изгоряла. Пожарникарите успяват да спрат огъня на метър от покрива на съседна историческа сграда, а щетите по хотела са големи.

Три екипа на пожарната успяват да локализират огъня, преди да засегне съседните исторически сгради в района. 

Три противопожарни команди се бориха с огъня, като предотвратиха разрастването на пожара в гъстозастроения със старинни къщи квартал. Предстои да се направи анализ и разследване за причините на пожара. Няма пострадали хора. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook