Демонстрацията е под надслов „Не предавай Македония“

Под надслов „Не предавай Македония” ВМРО излезе на митинг пред Министерския съвет.

Според почетния председател на партията Красимир Каракачанов правителството се готви да вдигне ветото над Северна Македония. От ВМРО настояват България да защити националния ни интерес.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

За няколко часа движението по бул. „Дондуков” и по бул. „Цар Освободител” беше блокирано. Чуха се и скандирания „Оставка”.

Преди да излети от Истанбул премиерът Кирил Петков заяви, че за да може страната ни да вдигне ветото си за Северна Македония първо трябва да бъдат изпълнени всички условия и да се създадат гаранции за изпълнение на договора за добросъседство. 

„Най-доброто за България е да е заобиколена от стабилни съседи, които са част от Европейското семейство. Албания и Македония също имат място в ЕС”, заяви премиерът Кирил Петков на прибиране от САЩ.

„За да може България да вдигне ветото си за Северна Македония, първо трябва да бъдат изпълнени всички условия и да се създадат гаранции за изпълнение на договора за добросъседство. Всяка крачка в тази посока ще бъде отнесена до Народното събрание”, заяви Петков.

„Ясно е, че това правителство най-вече премиера Петков се готвят да извършат национално предателство. Под външен натиск, натискът е България да си оттегли ветото и да си оттегли претенциите пред Скопие, за това, че Скопие всъщност с езика на омразата възпита поредното поколение, омраза към българите. Какво е основанието да ги пускаме? Ако те извършат това предателство, това ще бъде един от последните дни на това правителство”, заяви Красимир Каракачанов.

За кратко имаше напрежение. Причината е друг протест на лица от антиправителствените протести от 2020 г. Така хората на отец Дионисий увеличиха тяхната музика, заглушиха речите на ВМРО и се стигна до напрежението. Но полицейски кордон раздели двете групи. От ВМРО отправиха обвинения към столичния кмет, че е допуснала да се организират два протеста едновременно

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.