187 000 души са поставени под карантина

Най-малко един човек е починал с COVID-19 в Северна Корея, а около 187 000 са поставени под карантина, след като са проявили симптоми на треска, съобщи Ройтерс, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Шест души с грипоподобни симптоми са починали, от които един е бил доказано заразен с Омикрон варианта на коронавируса. "Треска, чиято причина не може да бъде установена, се разпространява експлозивно в цялата страна от края на април", добави КЦТА.

В четвъртък Северна Корея въведе строг национален локдаун. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се появи с маска и обеща да изкорени заразата.

Ким Чен-ун нарече разпространението на заразата от COVID-19 "голям шок". Той призова за единство между властта и народа.

Заразата се разпространява бързо в Северна Корея от края на миналия месец, а властите в затворената комунистическа страна признаха тази седмица за първите си случаи на коронавирус от началото на пандемията преди повече от две години.

Пхенян съобщи днес за над 174 хиляди души с "повишена температура", като 21 от тях са починали.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА