"Няма промяна в нашата позиция, но има нова фактология по темата", каза депутатът от ПП

"Продължаваме Промяната" не иска да ускори приемането на РСМ в ЕС. Искаме свикване на КСНС, защото решенията не могат да се вземат еднолично от премиера - трябва да се обсъдят. Призовавам президента да свика КСНС в следващите седмици". Това заяви в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS Атанас Михнев, депутат от ПП.

Според него върху властта се оказва натиск. "Искаме да водим България и да работим в полза на народа. Протегнахме ръка към РС Македония. Сега трябва да видим как разговорът ще продължи. Външната политика е специфична и се води от всички лица, начело на държавата. Трябва да има широк консенсус", коментира депутатът. 

По думите му РСМ е тема, важна за националната сигурност, защото може да причини разпад на властта. "Ще влезем в спирала на предсрочни избори. Ние сме 4 партии с надпартиен президент и трябва да коментираме темата широко. Няма промяна в нашата позиция, но има нова фактология", обясни Михнев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.