Вижте какви взаимни обвинения си размениха те

Спор между общинските съветници Борис Бонев и Карлос Контрера привлече общественото внимание през последните дни. Повод за това стана състоянието на градския транспорт в столицата.

„Срещу течението”: Общинари в спор за това кой предизвика протестите в София

След протеста на служителите на градския транспорт през миналата седмица независимият общински съветник Борис Бонев обвини председателят на Комисията по транспорт Карлос Контрера в това, че е организирал служителите да излязат на протест.

„Не смятам, че г-н Контрера има капацитет да организира сам този протест, а напротив – той е организиран от управляващите и това се доказа поради факта, че основно действащо лице на този протест беше председателят на транспортните синдикати г-жа Екатерина Йорданова. Тя е председател на Жени-ГЕРБ и общински съветник в Общинския съвет вече четвърти мандат, включително е и бивш председател на Комисията по транспорт”, заяви Бонев.

„За мен политическият оттенък на този протест е факт. Факт е и това, че държавата би следвало да помогне на Столичната община, но не с празен чек, който после Общината да изразходва, както й хрумне”, добави той.

По думите му трябва да бъдат направени реформи, а пари трябва да се отпуснат само срещу ангажимент на Столичната община, че системата на градския транспорт след края на кризите ще бъде по-удобна и предпочитана от хората.

Борис Бонев: София е изправена пред транспортен хаос

Карлос Контрера категорично отрече протестът да е бил политически. „Аз го подкрепих, като участвах в него. Подкрепям исканията не само на протестиращите от синдикатите, но и въобще на транспортния бранш, който в същия ден също протестираше”, каза той.

„Да се говори, че съм инспирирал и организирал този протест, е нелепо. Както каза г-н Бонев нямам възможност да организирам подобно мащабно мероприятие. Това е протест, който основно се организира от ФТР „Подкрепа”, което изключва и тезата г-жа Йорданова, която е от друга структура, да бъде основно действащо лице”, посочи Контрера.

„По отношение на транспорта ние настояваме да получим 144 млн. от държавата, за да преодолеем това, което се случи като ефект от пазара на горивата и енергоносителите, които са обективни фактори и не могат да бъдат заличени, каквито и политически кампании да прави Бонев”, заяви още общинският съветник.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.