Според него това е важна отправна точка за развитието на България

Приемането на Националния план за въвеждане на еврото в България, предвиждащ влизане на страната ни в еврозоната от 1 януари 2024 г., е акцент на днешното заседание на Министерския съвет. Това обяви премиерът Кирил Петков, според когото това е важна отправна точка за развитието на България. 

На фона на изказването на премиера планът за приемане на еврото отново предизвика напрежение в управляващата коалиция. От ИТН изразиха съмнения, че днес отново ще бъде направен опит планът да бъде приет, въпреки че уговорката между коалиционните партньори била друга. В официалния дневен ред, изпратен до медиите, този план не беше залегнал като точка. 

Преди заседанието министър-председателят поздрави МОН за няколко „много добри мерки”, предложени за днешното заседание. Сред тях са подпомагане на деца с изявени дарби, увеличаване на докторантските стипендии - до 750 лв., както и допълнителни средства за строеж на детски градини, ясли и училища и 30 млн. за инвестиране в деца от уязвими групи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.