В игрите ще се включат 456 участници

Netflix набира участници за риалити шоу, вдъхновено от най-популярния сериал на всички времена - Squid Game, съобщи Би Би Си. Залогът обаче няма да е на живот и смърт, както е показано в южнокорейската антиутопия.

Вместо това 456 кандидати от цял свят ще играят игри, в които "най-лошата съдба е да се прибереш у дома с празни ръце", пропускайки шанса да спечелиш 4,56 млн. долара.

В сряда платформата съобщи, че новата поредица от 10 епизода - Squid Game: The Challenge, ще предложи "най-голямата парична награда в историята на риалити телевизията". "Докато участниците се състезават в поредица от игри, вдъхновени от оригиналното шоу, плюс изненадващи нови допълнения, техните стратегии, съюзи и характер ще бъдат подложени на изпитание", допълват от Netflix.

Участниците трябва да са на възраст най-малко 21 години. Те трябва да говорят английски език и да са на разположение за снимките за период от около четири седмици в началото на 2023 г.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.