Френското предложение определи като абсолютно неприемливо

"Няма да се регистрираме, парламентът е окончателно изчерпан, заради начина, по който властта опитва да продължи работа. Няма никаква надежда управляващите да чуят гласа на разума и да работят по-продуктивно". Това заяви депутатът от "Възраждане" Николай Дренчев за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му работата не се подрежда по начина, по който трябва да се свърши. "Дневният ред е една от причините да не сме регистрирани. Малко по-късно ще има официална позиция на партията. Внесохме предложение за създаване на временна комисия, която да провери обстоятелства около машиното гласуване. Знаехме в кои секции конкретно бихме искали проверка и ревизия на крайно некоректния машинен вот", коментира Дренче.

Костадинов: Този парламент донесе срам и позор на българската демокрация

Според него 47-мият парламент в тази конфигурация не може да предложи работещо и национално отговорно правителство. "Час по-скоро трябва да се прекрати работа и да се отиде на предсрочни избори", посочи той.

Френското предложение определи като абсолютно неприемливо. "Започва да се облича в законодателна форма, предложения за това са внесени от ДПС, ГЕРБ и ДБ. Не сме съгласни правото да се разберем с РСМ да бъде прехвърлено на ЕС. Настояват да отстъпим от правата си, не само да дадат гаранции", обясни Дренчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.