Хората настояват за спешни мерки

Недоволство в Петрич заради строеж, който според хората блокира движението по единствената улица в района. Хората настояват за спешни мерки, с които да се гарантира, че новостроящата се сграда няма да пречи на превозните средства и няма да застрашава газопреносната тръба, която минава в близост.

Сградата, която е в начален етап на строеж, вече създава проблеми, тъй като по време на дейностите се срутват тонове земна маса. Това поражда притеснения у хората, а един автомобил е блокиран.

„Срутването се случи в петък следобед. Но това е най-малкият проблем. Отдолу преминава газоразпределителна тръба, която е застрашена. Водопроводът е счупен, което предизвика известно неудобство с липсата на вода, не само на нашата улица, но и в центъра на Петрич”, обясни Йордан Попов.

Местна жителка разказа, че първото срутване се е случило на Еньовден. Следващото станало на Петровден. Тя е готова да протестира, за да бъде решен проблемът. Повече няма да разреши да копае. Предупреди, че е готова да отиде пред кметството, за да се самозапали.

Представителят на строителната фирма Михаил Божанин обясни, че срутването се е получило заради стария водопровод.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.