Той е страдал от параноидна шизофрения

Американски гражданин скочи от жилищен блок в Добрич, за да сложи край на живота си. При падането той удря възрастен жител на града. Въпреки усилията на лекарите и двамата умират в болницата.

34-годишният американец скача от седмия етаж. „Той е влязъл в банята, след което е излязъл и без никаква видима причина е скочил през прозореца на апартамента. По същото време отдолу е минавала възрастна двойка. Паднал е върху другия починал български гражданин”, обясни говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев.

Американският гражданин и 73-годишният българин са откарани в болница. Поради тежките наранявания и при двамата лекарите са безсилни. По-леко пострадала е съпругата на загиналия българин.

В последните си минути опиталият самоубийство казва пред полицаите, че от осем години се лекува от параноидна шизофрения. Опитът за самоубийство, завършил с убийство, става пред очите на съседи, които подават сигнал на 112.

Дъщерята на 73-годшиния мъж, убит при удара, научава за трагедията от приятелка. „Добър човек. Майка ми също пострада понеже човекът, който се е хвърлил, я е ударил и нея. Но няма вътрешни наранявания, само повърхностни. И най-вече психическата травма”, сподели Оксана Дечева.

34-годишният американски гражданин е бил у нас за погребение на майката на снаха си. Досъдебното производство се води за причиняване на смърт по непредпазливост и евентуално склоняване към самоубийство.

Репортер: Надежда Карапанчева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.