Той беше получен от председателя на парламентарната група Георги Свиленски

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България”. Той беше получен от Георги Свиленски, който е председател на парламентарната група.

РАЗВРЪЗКАТА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА: Ново правителство или предсрочни избори

„БСП успя да запази добрия тон в една сложна коалиция. Показахте, че можете да търсите консенсус, да съжителствате във властта и да работите заедно с политически опоненти”, каза Радев преди връчването на мандата.

„Вярвам, че ценностите, които обединяват хората от левицата – мир, справедливост, солидарност, свобода са и ценности, които трябва да се ръководи всяко едно българско правителство. Пожелавам ви успех”, добави той.

Снимка: БГНЕС

„Тренд”: При предсрочни избори ГЕРБ са първа политическа сила, следват ги ПП

Георги Свиленски заяви, че от партията ще положат всички усилия да съставят редовен кабинет, който „да работи за спокойствието и сигурността и благоденствието на българските граждани”.

„Надявам се на отговорността на всички парламентарни групи, които до момента показаха загриженост по време на консултациите да стигнем до всяка една от тях и да осигурим необходимата подкрепа за редовен кабинет на България”, посочи той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.