Огромни кълба дим се издигнаха от планините Сиера де Михас

Хеликоптери се присъединиха към усилията за гасене на пожари в Южна Испания, където горски пожар избухна в петък (15 юли) следобед в хълмовете близо до Михас - град, популярен сред туристите в провинция Малага.

Експерти: Риск от екологична катастрофа заради високите температури в Европа

Огромни кълба дим се издигнаха от планините Сиера де Михас и бързо се разпространиха опасно близо до градове като Алхаурин ел Гранде и Алхаурин де ла Торе. Най-малко 400 души са били евакуирани от Алхаурин де ла Торе като предпазна мярка, съобщиха властите.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Някои местни жители живееха в страх и мъка, докато наблюдаваха как хеликоптерите се зареждат с вода, за да се борят с пламъците. „Страхуваме се, че вятърът ще се промени и ще се насочи към мястото, където живеем“, каза Мария Хосе де Бенитес пред агенция Ройтерс.

Самолетните писти във Великобритания се топят (ВИДЕО)

Районът около Михас е популярен сред туристите, особено тези от Обединеното кралство и Северна Европа. Общо 15 пожара бушуват извън контрол в Испания, където гореща вълна обхвана страната от неделя (10 юли), увеличавайки риска от пожари.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс