Вижте какво разказа той за „Социална мрежа”

Националът на България Александър Лазаров спечели титлата на турнира на червени кортове от ITF в София. Българинът победи във финална румънеца Влад  Данчу от Румъния с 2:0 сета.В специално интервю за предаването „Социална мрежа” по NOVA NEWS той разказа повече за успехите и предизвикателствата му в тениса.

„Шампиони”: Единствената българска лекоатлетка на Световното в САЩ (ВИДЕО)

„Не е лесно да спечелиш такива турнири. Винаги съм бил на мнение, че особено по-ниските категории са по-трудни, защото условията са по-различни”, коментира Лазаров.

Тенисистът сподели, че тази година е била много емоционална за него, най-вече извън корта. „Случиха се неща, които никой не беше предвидил. В началото на година загубих баба ми и дядо ми. Тогава бях на турнир и някак си не го усетих, в момента, в който се случи, но го преживях в последствие. Имаше моменти, в които не бях добре, не ми се играеше и съответно нямах добри резултати”, разказа той.

Джокович спечели седма титла на турнира „Уимбълдън” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Не бях доволен от себе си  и се наложи да обърна много внимание на психиката и нещата извън корта. Постепенно започнах да си намирам играта и да бъда щастлив. Стигнах до извода, че когато човек е щастлив, нещата се получават. Щастието може да се намери в различни аспекти и намериш ли го, животът е по-лесен”, добави Александър Лазаров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.