За опасно време в почти цялата страна, предупреждават от НИМХ

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на много места ще има дъждове и гръмотевични бури. В някои райони не са изключени и градушки. В крайните източни части вероятността за валежи е малка и през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще се понижат и ще са между 30 и 36 градуса, в района на столицата - около 29.

Издадени са жълти кодове за опасно време в 22 области. 

Графика: НИМХ

Предупреждения за високи температури има за Кърджали, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

В областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Плевен, Ловеч и Габрово предупреждението е за интензивни валежи, с гръмотевични бури, има условия и за градушки.  

По Черноморието и утре ще остане слънчево и с прекрасни условия за плаж. Заоблачавания ще има едва в късния следобед, но дъждове не се очакват. Показанията на термометрите ще достигат 28 - 29 градуса, а морската вода остава с приятните 25 градуса. Ще духа до умерен източен вятър, който ще образува вълни до около метър.

Планините обаче няма да са много подходящи за туризъм. Още от сутринта ще има доста облаци, а до вечерта на много места ще превали и прегърми. В някои райони дъждовете ще са интензивни, като има вероятност и за градушки. Температурите ще се понижат осезаемо и на 2000 метра няма да превишават 16 - 17 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.