Образователното министерство с отчет за извършеното по време на изминалия мандат

Образователният министър Николай Денков отчете дейността си. Той акцентира върху това, че държавата е инвестирала близо един милиард лева повече в образование и наука. По думите му заради инфлацията са били осигурени допълнително над 21 милиона лева за храна на децата в детските градини и училищата.

На този фон средната учителска заплата вече била с 25 на сто по-висока от средната за страната. Денков припомни, че от първи септември предстои ново увеличение. „Това, че започна увеличение на заплатите преди 2-3 години, и никой не отстъпи от този приоритет, че трябва да бъдат подкрепени учителите, вече дава сериозни резултати. Доживяхме учителят отново да стане престижна професия. Това е постижение, от което всички трябва да бъдем доволни и да се гордеем. Това, което направихме през този период, е не само да осъзнаем, а и да подчертаем, че заплатите не са достатъчни“, каза акад. Денков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.