На място са изпратени коли на пожарната

Огромният пожар, обхванал Младежкия хълм в самото сърце на Пловдив, беше локализиран. Горя целият западен склон на тепето, като огънят е тръгнал от подножието и е обхванал голяма територия. Към 19 часа на върха горят отделни огнища, но три екипа на пожарната продължават да ги обливат с вода. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Топлият вятър и високите температури спомагат за разрастването на стихията. Сигнал за пламналите треви и храсти е подаден малко след 13:00 часа. Към мястото веднага са изпратени екип огнеборци.

Подстъпът за автомобили до хълма, известен и като Джендем тепе, е само един, което затруднява придвижването на пожарните коли.  Водоноска на "Паркове и градини" подпомага водоснабдяването. 

"Ситуацията е малко сложна. Теренът е тежък - скали, силен вятър и е много сухо. Към момента пожарът не затрашава нито съоръжение, нито жилищни сгради", заяви зам.-директорът на пожарната в Пловдив Димитър Бришимов. 

Общински служители осигуриха 16 тона вода на мястото на инцидента.

“Веднага сме изпратили две наши цистерни с вода, за да захраним автомобилите на пожарната“, заяви Николай Чунчуков, зам.-директор на ОП „Градини и паркове“.

Друг пожар в района на Пловдив обхвана голяма площ сухи треви. Оттам бяха предислоцирани три екипи огнеборци, които да започнат гасенето на Младежкия хълм в центъра на Пловдив.

От пожарната предупредиха за опасност от пожари в утрешния ден.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.